06203285331 info@babajelnyelv.hu

Babajelnyelv

Meghallgatod vagy megvárod, míg megtanul beszélni?

Anyukaként harmonikusabb mindennapokra vágysz?

Próbáld ki ezt:

Online babajelnyelv oktatás Skype-on!

Előfordult már, hogy gyermeked csak sír, hisztizik megállíthatatlanul és fogalmad nincs, hogy mi baja?  Már megetetted, megitattad, ringattad, adtál neki játékot, könyvet, ruhát, mégsem csillapodik.  Előfordult már, hogy kételkedtél anyai képességeidben, mert mindenhol azt hallottad, hogy neked értened kellene babád minden gagyogását – de egyszerűen képtelen voltál megfejteni, mit szeretne? 

Teljesen természetes, ha kommunikációs problémáitok vannak olykor – ő még nem tud magyarul, te meg már nem tudsz babául. Sok mindent értesz abból, amit mondani szeretne, de néha bizony van egy-két félreértés…

Képzeld magad kisbabád helyébe: egy olyan világban él, aminek nem beszéli a nyelvét, és senkivel nem tudja megértetni magát.

 

 

A többiek beszédét hiába is próbálja utánozni, az tele van olyan szóval, amihez az ő hangképző szervei még fejletlenek, és egyszerűen képtelenség számára kiejteni.

Első, töredékes szavait a felnőttek rendre félreértik, például kesztyűt adnak keksz helyett, kutyusos játékot katica helyett…

És ő sem mindig érti, mit is akarnak tőle a felnőttek. Olyan sok mindent mondanak, ki tudja, mi ebből a lényeg?! Babád egészen kicsi korától kommunikálni próbál veled. Jelzéseinek nagy részét hamar megérted, de mindig van egy-két dolog, amire sokkal nehezebb rájönni… Teljesen természetes, hogy kisbabád olykor feszült, hiszen képtelen megérteni, mit nem lehet megérteni a beszédén. Miért nem teszed azt, amit ő kér?!

Csodás lenne, ha jobban megértenétek egymást, ugye?

Ha te tudnád, hogy mit akar, és ő is rögtön megértené, amit te kérsz tőle.

Képzelj el egy nyugodt, békés, harmonikusabb világot, ahol babáddal tökéletesen egy nyelvet beszéltek…

Ebben segít neked a babajelnyelv, egy egyszerű jelrendszer, amit már babád 7-8 hónapos korától elkezdhettek megtanulni. A kicsi számára ez játék; a gyerekek villámgyorsan belejönnek a jelelésbe, és lelkesen „mesélnek” az őket körülvevő világról, még azelőtt, hogy kimondanák első szavukat. A babajelelő családokban sokkal gördülékenyebb a kommunikáció, hiszen a gyermek már egészen korán fel tud tenni egyszerű kérdéseket, meg tudja mondani, mi bántja, mitől fél, mit szeretne, és a szülők is egyértelműen el tudják neki magyarázni, hogy mi történik körülötte. A jelelő babák hamarabb kezdik megérteni az őket körülvevő világot és őket is jobban megértik; a félreértettségből és a meg nem értettségből eredő hiszti a töredékére csökken!

Tudtad, hogy gyermeked már 9 hónapos korától próbál aktívabban kommunikálni? Kér, kérdez, mesél…

Csak a babanyelvet mi, felnőttek már nem teljesen értjük meg. A babajelnyelvnek köszönhetően megértitek egymást jóval azelőtt, hogy kisbabád beszélni tudna. A gesztusokkal való kommunikálás teljesen természetes számára, hiszen bizonyos gesztusokat magától is használ. Felemeli például a kezét, ha azt akarja, hogy vedd fel, megpaskolja a hintát, ha be szeretne ülni, ha forró az étel fújja, a mutatóujját a szája elé teszi, így közli, hogy álmos. A „pápá” és a „puszi” gesztusait Debrecentől Argentínáig szinte minden kisbabának megtanítják. Ugye te is mutattad már babádnak? Ugyanilyen könnyen tanulja meg az egyszerű jeleket is, mint a „kérek még”, „fürdés”, vagy éppen a „félek a kutyától” jelzéseket.

 „Pannám hat hónapos volt, amikor az első jelet bevezettem nála és 8 hónapos, amikor először mutatta nekem két kis kezét használva, hogy cicizni szeretne. Ő mindkét kezét használta az elején, a bal kezét ökölbe zárta és a jobb kezén pedig a tenyerét nyitotta. Soha nem felejtem el a pillanatot, ahogy közben értelmesen a szemembe nézett és várta a reakciómat.”

Online Babajelneylv oktatás Skype-on

Az Online Babajelnyelv oktatás egy Skype-os tanfolyam, ami során otthonról, lakásod kényelméből tanulhatod meg a babajelnyelv alapjait. Ki sem kell mozdulnod, nem kell bébiszittert keresned, nem kell náthás időszakban attól félned, hogy hazaviszel valami fertőzést, sőt, akár pizsamában is tanulhatsz a kanapéról! A tanfolyam szinte teljesen hozzád igazodik, tanulhatsz alvásidőben, vagy este, fektetés után. Az „órákra” nyugodtan meghívhatod párodat is, ott ülhet veled együtt a webkamera előtt, hogy együtt tanuljátok meg a babajelnyelvet. Minden héten, előre egyeztetett időpontban találkozunk egy virtuális randevúra és egy órán keresztül csak veled/veletek foglalkozom: megtanítom, hogyan mutasd meg babádnak a legfontosabb babajeleket és milyen módszerrel tanuljatok, hogy minél hamarabb elkezdjen visszajelelni neked

A babajelnyelv hasznos a babának, mert

 • Már egészen kiskorától meg tudja értetni magát a szüleivel
 • Egyértelműen ki tudja fejezni, hogy mire vágyik
 • Korábban kezd kérdezni, így hamarabb megismerkedik az őt körülvevő világgal
 • Kétnyelvű családokban a babajelnyelv összekötő nyelvvé válik
 •  A babajelnyelv fejleszti a gyermek kommunikációs és nyelvi készségeit

A babajelnyelv hasznos a mamának, mert

 • Könnyebben megérted a gyermeked
 • Babád el tudja mesélni, hogy mit lát, mit érez, mit gondol, mielőtt még beszélni tudna
 • Kevesebb a félreértés, így jóval kevesebb a hiszti is
 • Rájössz, hogy gyermeked már 8 hónapos korban is sokkal fejlettebb, mint amilyennek korábban gondoltad
 • Sok mindent meg tudtok beszélni babáddal, így könnyebbé válnak mindennapjaitok

A babajelelés igazából nagyon szórakoztató játék a babának és a mamának egyaránt!

 

 

„Kislányom kezdett el hamarabb visszajelelni, csak úgy szívta magába a jeleket. Döbbenetes volt látni, ahogy az egyéves kislányom várja, hogy mutassam be neki a képeskönyvből az újabb és újabb szavak jeleit. Este mikor aludtak, akkor kellett a jeleket bifláznom, hogy ne maradjak le és másnapra „felkészült” legyek. Kiegyensúlyozottabbak lettek a napjaink, jobban értjük egymást. (…)A babajelek használatát nem erőltettem rájuk, játékosan sajátították el.”

Eszter Ikres babajelelő mami

A babajelnyelv használata fejleszti

 • A finommotoros mozgást és a mozgáskoordinációt
 • A kommunikációs készséget
 • A tanulási képességet, a szótanulást
 • Az olvasni- és írni tanulást a későbbiekben
 • A kommunikáció hatékonyságát a kétnyelvű családokban
 • A szókincset – a jelölő babák sokkal választékosabban kezdenek beszélni
 • A kreativitást (sok baba talál ki saját jeleket)

Mit tartalmaz és mennyibe kerül az Online Babajelnyelv tanfolyam?

Fizl Kata vagyok a Babajelnyelv program megálmodója. Velem találkozol 5  héten keresztül heti egy alkalommal  egy előre legyeztetett időben, mely lehet hajnalban, sőt akár este is.

Hat hónapos hozzáférést az  Online Otthoni Segédlethez, mely az alábbiakat tartalmazza:

 • 406 szavas, kategóriák szerint rendezett videójelszótárt Pl: Ételek jelei, állatok jelei, biztonsági jelek stb..
 • 200 db nyomtatható babajelrajz kategóriák szerint rendezve, ami segít a tanulásban.
 • 20 Babajelnyelv utókövető levél, mely a babajelelő fejlődésedet segíti 20 héten keresztül
 •  Belépő az exkluzív Facebook-csoportba, ahol megbeszélhetitek tapasztalataitokat a többi babajelelő anyukával és Fizl Kata babajelnyelv-oktatóval.
 •  58 babajelelős dal és mondóka videói.
 •  Babajelelős oktatóvideók, amik segítenek a mindennapi szituációkban gyakorolni a jeleket

15 000 Ft

Itt meg is nézheted!

Online babajelnyelv szótár

 

Babajeltanulós oktatóvidók

!

Babajelelős dalok és mondókák

 

Kinyomtatható Babajelrajzok

Az Online Babajelnyelv Oktatásra való regisztráció menete:

 • Kattints a IDE és töltsd ki az űrlapot.
 • Jelentkezés után emailen tájékoztatlak a regisztrációd sikerességéről , majd hamarosan felveszem veled a kapcsolat, hogy leegyeztessük, hogy mikor kezdhetünk!
 • A választott tanulási segédletet az első óra után megkapod,hogy minél hamarabb elmerülhess a babajelnyelv világában.

(…) “még mindig nem hiszem el, hogy milyen fantasztikus dolgot raktál össze! Ez olyan nagy segítség, hogy el sem tudom mondani. És ami azt hiszem a legjobb benne, az nem csak a sokrétűsége, hanem maguk a videók. Megnézek egy-két jelentést és a videótól jobb kedvem lesz Annyira kedves, mosolygós és pozitív vagy, hogy öröm nézni!!!” Fallyné Szigeti Szilvia

„Nem fog a babám később kezdeni beszélni, ha már tud jelelni?”

Nem, épp ellenkezőleg: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a babajelelés elősegíti a kommunikációs szándékot, így inkább segíti a gyermek nyelvi készségének fejéődését , sőt sok esetben a baba első szavai azok, amiknek a jelét is ismeri már.

„A babajelnyelv ugyanaz, mint a siketek által használt jelnyelv?”

A babajelek nagy része szinte teljes egészében megegyezik a siket magyar jelnyelv elemeivel, annak egyszerűsített, „babákra szabott” változata.Ugyanakkor természetesen a babajelnyelv csak a legegyszerűbb szavakat tartalmazza, bonyolult nyelvtani szabályok és kifejezések nélkül.

„A babajeleléssel egyértelműen összefügg kislányom beszédfejlődése. Egyrészt korán kezdte, másrészt az első szavai az elsőként jelelt kifejezések lettek. Még egy megfigyelés, ami biztos összefügg a jeleléssel, hogy a kézmozdulatai, finom-motoros képességei jól fejlődnek: egészen precízen fog vagy vesz fel apró/guruló dolgokat, és pl. ügyesen tartja a ceruzát is (azt azért még nem szabályosan, de firkálni már tud :)). Egyre több dolgot mutat és mond, a kedvencem a kutya, ahogy vadul ütögeti a lábát, és közben ugat is. És az első mondata, ami biztos a jelelés miatt hangzott el ilyen korán, 1 éves kora előtt: “Anya, inni!”

Somogyi Eszter

Tudtad-e?

Ahogy létezik angol, német, magyar nyelv, úgy a jelnyelv sem egységes: minden régiónak megvannak a saját jelei, sőt, még nyelvjárásokat is megkülönböztetünk a jelnyelven belül. A legtöbb babajelnyelv tanfolyam az amerikai jeleket használja, amik eltérnek a magyar gesztusoktól. A Csoportos Babajelnyelv Oktatás során a magyar jeleket tanulhatod meg,!

“A babának is ott kell lennie a gép előtt?”

Nem, a babádnál majd te fogod bevezetni a babajeleket később, játék közben. Ő addig nyugodtan szundikálhat, játszhat, „elrabolhatja” a nagyi…Természetesen az sem baj, ha ott van a közeledben és kíváncsian figyeli babajelnyelv-órádat. Meg fogsz lepődni, mennyi mindent jegyez meg külön tanulás nélkül is!

„A párom tanulhat velem?”

Természetesen, az órán párosan is részt vehettek – ez esetben is csak egy ember részvételi díját kell kifizetni.

„Mi történik, ha le kell mondanom az órát?”

Tudom, hogy egy kisbaba mellett olykor kiszámíthatatlan az élet; bármikor közbejöhet valami. Ez nem probléma: jelezd az óra előtt minimum 24 órával, és telefonon egyeztetünk, hogy mikor pótoljuk!

„Ez klassz! Szeretném, ha jobban megértenénk egymást gyermekemmel. Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamra?”

Megrendelem a Babajelnyelv Skype tanfolyamot!

.
Share This