06203285331 info@babajelnyelv.hu
Babajelelés

A kisbabák 8- 9 hónapos korukra már sokkal aktívabban kommunikálnak, hiszen  sok mindent értenek a környezetükben zajló történésekről. A helyváltoztatással járó mászás beindulásával még inkább kitárul a világ, ezzel együtt egyenes arányban nő a  mondanivalójuk száma is.

 A babajeleken keresztül képes közvetíteni a szükségleteit

“Délután uzsonnára mindig gyümölcsöt szoktam adni a kislányomnak. Meglepő módon ma határozottan mutatta nekem, hogy tojást szeretne enni. Nagyon örült neki, amikor odaadtam és fel is falta az egészet:-)
Megint beigazolódott a babajelelés hasznossága.”
Kati
16 hónapos Iza baba anyukája

“10 hónapos volt, amikor a kórházban az infúzióra volt kötve és gyengén feküdt kiszáradva az ágyban. Halkan eldúdoltam neki egy dalt, majd felemelte a kezeit és erőtlenül összeérintve  mutatta a “még” jelét nekem, így kérve, hogy újra énekeljek neki”
Fizl Kata 10 hónapos Panni anyukája

” Az első babajelek az “enni, inni, szopi” volt, amit szerettem volna bevezetni. Kíváncsi voltam, hogy az igény szerinti szoptatás valóban igény szerinti-e. Szopi jelét 7-10 nap után jelelte vissza. Én jobban erőltettem az enni, inni jeleket, ezek teljesen hidegen hagyták, a szopit viszont képes volt félóránkét mutatni.
Következő sokat használt jelünk a “még” volt, ezt szórványosan mutogattam neki, nem igazán gondoltam, hogy fontos lehet, hiszen szilárd ételt alig evett. Aztán 1 hét múlva elkezdte jelelni a “még” jelét teljesen más kontextusban.
Dorka kedvenc dala a “A jár a toronyóra bimm-bamm” után mutatta teljes extázisban.
Messze ez lett a legtöbbet használt jelünk.”
Gréta
10 hónapos Dorka anyukája

” Beni kezeivel megállás nélkül, közvetíti a gondolatait, igényeit és az általa felismert dolgok jeleit. Beszédkészsége folyamatosan fejlődik, bár korántsem lenne képes babajelelés nélkül ennyire hatékonyan kifejezni magát.
Magas polcra vannak rakva a plüssállatkái és mindig jelelve kéri, hogy melyiket vegyem le. Pl: Katicát, pillangót, kutyust.
A hűtő előtt állva jelelve kéri, hogy vegyem ki neki a banánt, a fagyit, az almát, vagy a vizet.
Higgadtan közli babajelekkel ha  álmos, ha éhes, ha szomjas, ha pelenkát kell cserélni”
Marika, 16 hónapos Beni anyukája

Babajel élesben!
Anya! Éhes vagyok!

 

Babajel élesben!
Bálint az étkezés során sajtot kér babajelelve

 

A babajelek segítségével képes a vágyairól mesélni

 

” Este nagyon nyafogott a kislányom és mutatta, a “kert” jelét . Mivel már fektetéshez készülődtünk, nem akartam felöltöztetni és kivinni, de nem adta fel. Kérdeztem, minek szeretne kimenni a kertbe, már a cicák is alszanak, meg a méhecskék, meg a virágok…stb. Mire mutatta a “csúszda” jelét.
Na, gyorsan bevetettem a  nem is olyan rég tanult csúszdáztató mondókát, ahol a végén  a térdemen lecsúsztattam Őt.. És lám, bevált. 🙂 “
Anita
14 hónapos Kamilla anyukája

A babajelek segítségével közvetíti érzéseit

 

“Akkor csodálkoztam rá a babajelelés fontosságára, amikor egyszer labdáztunk az étkezőben és az asztal alá begurult a labda. Megállt, nézett be az asztal alá. Már léptem is volna tovább, amikor közölte velem, hogy fél a hangyáktól és azért nem mer az asztal alá bemenni”
Fizl Kata
Panni anyukája

“Mutatja, hogy szeret engem:-)”
Veronika
Bálint anyukája

Babajel élesben!
A videóban láthatjátok, hogy  Pannim mennyire  dühös lesz a nehezen felhúzható cipőcskékre és mindezt tudatja is velem!

” Egyszer néztük a Bogyó és Babóca című mesét, és elkezdte babajelelni, hogy sír valamelyik. Nagyon aranyos volt, még szomorú képet is vágott hozzá 🙂 A mesén felbuzdulva mutattam neki a többi fogalmat is, így már  mutatja, ha mérges valamelyik szereplő és közben nevet rajta. Persze csak azt hajlandó mutatni, amit ő akar. Nemrég a fáj jelét is bevette a “repertoárba”. Teljesen jól használja, csak akkor mutatja, ha tényleg fáj valamije.”
Réka az 1 éves Lelle anyukája

 

A babajelnyelv segítségével bepillanthatsz a kisbabád gondolataiba

“A számunkra kevésbé fontos részletekben látja meg a számára lényegeset, erről tud beszélni. Ő irányít és arról beszélünk, ami neki fontos. Segít jobban lelassulni, meghallani és  meglátni mindazt, ami Őt érdekli.”
Fizl Kata
Panni anyukája

“Olyan dolgokat vesz észre a könyvben, ami fölött én elsuhanok, a legapróbb részleteket is képes észrevenni, megnevezni. Egy könyvet nézegettünk és látott egy halat. Először azt gondoltam, hogy a képen valamit halnak lát. Következő alkalommal, amikor újra ugyanazt a könyvet lapozgattuk, megint mutatta a hal jelét. Döbbenten vettem észre, hogy az egyik képen volt egy szekrény és annak az egyik polcán volt  egy gömbakvárium benne egy úszó halacskával:-)))
Adrienn, a 16 hónapos Niki anyukája

” Azonnal tudom kezelni, ha félreért valamit, mert rögtön látom, hogy mást mutat, mint amiről szó van”
 Zsófi
15 hónapos kisfiú anyukája

Elképesztő, hogy mit lát meg  egy rajzban, olyan hihetetlen dolgokat lát még!  Mindig hagyom, hogy ő meséljen a könyvekből jelelve, mert fantasztikus mennyire más még a látása! “
Krisztina
16 hónapos Mikán anyukája

Folyamatosan közvetíti az világát, a gondolatait, a környezetében látottakat

“Imád könyvekből “mesélni” nekem, hozza a képes könyveket és végigmutat mindent a könyvekből. Szerintem az egyik legnagyszerűbb dolog az egészben, hogy ahhoz szokott hozzá, hogy  mindent elmagyarázhat nekünk, ami a kis fejében van, mert megértjük (mindent elmutogat, ha tud hozzá jelet, ha nem…) és  hogy az ő számára is teljesen érthető, követhető módon mindent el tudok neki magyarázni a babajeleléssel.”
Anita, Kamilla anyukája

 

Krisztina hozza a képeskönyveket és lelkesen mutatja/jeleli hogy már miket tud a könyvből és várja az újabb szavak  jeleit “
Eszter13,5 hónapos Krisztina anyukája

Babajelek élesben!
Kamilla sétál a kertben és közben babajelek segítségével közvetíti a látottakat:

Meghallgatod vagy megvárod, amíg megtanul beszélni?
Tanulj velem babajelelést, és végig fogom  a kezed a babajelelő utad során az online, otthoni segédlet anyagommal!

Jelentkezem a csoportos Babajelnyelv tanfolyamra!

csoportos Babajelnyelv tanfolyamok

Jelentkezem az 5 hetes csoportos Babajelnyelv tanfolyamra!
Veszprém: Előreláthatólag decemberben
Balatonfüred: 2020.10. 09. péntekenként
Balatonalmádi: Szervezés alatt
Székesfehérvár: 2021. március
Budapest: Szervezés alatt
Keszthely: 2020.10.12. hétfőnként

Jelentkezem az Online Babajelnyelv tanfolyamra!

Jelentkezem az Online Babajelnyelv tanfolyamra!

Jelentkezem a magán Babajelnyelv tanfolyamra!

Jelentkezem a magán Babajelnyelv tanfolyamra!

Rádióinterjú a babajelelésről, ahova babajelelő anyukák is elkisértek!

Ingyenes babajelnyelv bemutató előadás

Ingyenes babajelnyelv bemutató előadás

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This