06203285331 info@babajelnyelv.hu

Babajelnyelv

Meghallgatod vagy megvárod, míg megtanul beszélni?

Anyukaként harmonikusabb mindennapokra vágysz?

Próbáld ki ezt:

CSOPORTOS BABAJELNYELV OKTATÁS!

Előfordult már, hogy gyermeked csak sír, hisztizik megállíthatatlanul és fogalmad nincs, hogy mi baja?  Már megetetted, megitattad, ringattad, adtál neki játékot, könyvet, ruhát, mégsem csillapodik.  Előfordult már, hogy kételkedtél anyai képességeidben, mert mindenhol azt hallottad, hogy neked értened kellene babád minden gagyogását – de egyszerűen képtelen voltál megfejteni, mit szeretne? 

Teljesen természetes, ha kommunikációs problémáitok vannak olykor – ő még nem tud magyarul, te meg már nem tudsz babául. Sok mindent értesz abból, amit mondani szeretne, de néha bizony van egy-két félreértés…

Képzeld magad kisbabád helyébe: egy olyan világban él, aminek nem beszéli a nyelvét, és senkivel nem tudja megértetni magát.

 

 

A többiek beszédét hiába is próbálja utánozni, az tele van olyan szóval, amihez az ő hangképző szervei még fejletlenek, és egyszerűen képtelenség számára kiejteni.

Első, töredékes szavait a felnőttek rendre félreértik, például kesztyűt adnak keksz helyett, kutyusos játékot katica helyett…

És ő sem mindig érti, mit is akarnak tőle a felnőttek. Olyan sok mindent mondanak, ki tudja, mi ebből a lényeg?! Babád egészen kicsi korától kommunikálni próbál veled. Jelzéseinek nagy részét hamar megérted, de mindig van egy-két dolog, amire sokkal nehezebb rájönni… Teljesen természetes, hogy kisbabád olykor feszült, hiszen képtelen megérteni, mit nem lehet megérteni a beszédén. Miért nem teszed azt, amit ő kér?!

Csodás lenne, ha jobban megértenétek egymást, ugye?

Ha te tudnád, hogy mit akar, és ő is rögtön megértené, amit te kérsz tőle.

Képzelj el egy nyugodt, békés, harmonikusabb világot, ahol babáddal tökéletesen egy nyelvet beszéltek…

Ebben segít neked a babajelnyelv, egy egyszerű jelrendszer, amit már babád 7-8 hónapos korától elkezdhettek megtanulni. A kicsi számára ez játék; a gyerekek villámgyorsan belejönnek a jelelésbe, és lelkesen „mesélnek” az őket körülvevő világról, még azelőtt, hogy kimondanák első szavukat. A babajelelő családokban sokkal gördülékenyebb a kommunikáció, hiszen a gyermek már egészen korán fel tud tenni egyszerű kérdéseket, meg tudja mondani, mi bántja, mitől fél, mit szeretne, és a szülők is egyértelműen el tudják neki magyarázni, hogy mi történik körülötte. A jelelő babák hamarabb kezdik megérteni az őket körülvevő világot és őket is jobban megértik; a félreértettségből és a meg nem értettségből eredő hiszti a töredékére csökken!

Tudtad, hogy gyermeked már 9 hónapos korától próbál aktívabban kommunikálni? Kér, kérdez, mesél…

Csak a babanyelvet mi, felnőttek már nem teljesen értjük meg. A babajelnyelvnek köszönhetően megértitek egymást jóval azelőtt, hogy kisbabád beszélni tudna. A gesztusokkal való kommunikálás teljesen természetes számára, hiszen bizonyos gesztusokat magától is használ. Felemeli például a kezét, ha azt akarja, hogy vedd fel, megpaskolja a hintát, ha be szeretne ülni, ha forró az étel fújja, a mutatóujját a szája elé teszi, így közli, hogy álmos. A „pápá” és a „puszi” gesztusait Debrecentől Argentínáig szinte minden kisbabának megtanítják. Ugye te is mutattad már babádnak? Ugyanilyen könnyen tanulja meg az egyszerű jeleket is, mint a „kérek még”, „fürdés”, vagy éppen a „félek a kutyától” jelzéseket.

 „Pannám hat hónapos volt, amikor az első jelet bevezettem nála és 8 hónapos, amikor először mutatta nekem két kis kezét használva, hogy cicizni szeretne. Ő mindkét kezét használta az elején, a bal kezét ökölbe zárta és a jobb kezén pedig a tenyerét nyitotta. Soha nem felejtem el a pillanatot, ahogy közben értelmesen a szemembe nézett és várta a reakciómat.”

A Csoportos Babajelnyelv Oktatás egy 5 hetes, heti 1 órás élő tanfolyam, amely során más babajelelő anyukákkal közösen tanulhatod meg a babajelnyelv alapjait, és a módszert, amivel gyermekednek is megmutathatod a jeleket. A tanfolyam órái minden héten ugyanabban az időpontban vannak, így könnyű beépíteni a napi- és hetirendbe. Az órára magaddal hozhatod – sőt, hozd is magaddal! – babádat; nem kell bébiszittert keresned. Tanulás közben sokat játszunk, éneklünk, mondókázunk és ez a gyerekeket is leköti. Bár a babajelnyelv tanfolyam során csak a mamákat tanítom, a gyerekek mégis szivacsként szívják magukba a tudást és a 3-4. alkalommal már maguk is elkezdik utánozni a felnőttektől látottakat. A Csoportos Babajelnyelv Oktatás egyik nagy előnye, hogy az 5 hetes kurzus során igazi, őszinte barátságok születnek az anyukák és a gyerekek között is, a tanfolyam végére igazi csapattá alakulunk. A legtöbben a tanfolyam vége után is tartják a kapcsolatot egymással, akár élőben, akár a zárt, exkluzív Facebook csoportunkban, ahol bármikor megoszthatják egymással tapasztalataikat, történeteiket. A Csoportos Babajelnyelv Oktatáshoz ajándékba kapsz egy otthon, egyedül is használható online segédletet, melyet okostelefonon és tableten is elérhetsz. Találsz benne egy 406 szavas ABC szerint rendezett videójelszótárat, 205 darab nyomtatható babajelrajzot,  babajelelős videóklipeket és oktatóvideókat, ami segít a leggyakoribb jelek villámgyors visszaidézésében, valamint egy belépőt exkluzív Facebook-csoportunkba, ahol megbeszélhetitek tapasztalataitokat a többi babajelelő anyukával és Fizl Kata babajelnyelv oktatóval.

A babajelnyelv hasznos a babának, mert

 • Már egészen kiskorától meg tudja értetni magát a szüleivel
 • Egyértelműen ki tudja fejezni, hogy mire vágyik
 • Korábban kezd kérdezni, így hamarabb megismerkedik az őt körülvevő világgal
 • Kétnyelvű családokban a babajelnyelv összekötő nyelvvé válik
 •  A babajelnyelv fejleszti a gyermek kommunikációs és nyelvi készségeit

A babajelnyelv hasznos a mamának, mert

 • Könnyebben megérted a gyermeked
 • Babád el tudja mesélni, hogy mit lát, mit érez, mit gondol, mielőtt még beszélni tudna
 • Kevesebb a félreértés, így jóval kevesebb a hiszti is
 • Rájössz, hogy gyermeked már 8 hónapos korban is sokkal fejlettebb, mint amilyennek korábban gondoltad
 • Sok mindent meg tudtok beszélni babáddal, így könnyebbé válnak mindennapjaitok

A babajelelés igazából nagyon szórakoztató játék a babának és a mamának egyaránt!

 

 

„Kislányom kezdett el hamarabb visszajelelni, csak úgy szívta magába a jeleket. Döbbenetes volt látni, ahogy az egyéves kislányom várja, hogy mutassam be neki a képeskönyvből az újabb és újabb szavak jeleit. Este mikor aludtak, akkor kellett a jeleket bifláznom, hogy ne maradjak le és másnapra „felkészült” legyek. Kiegyensúlyozottabbak lettek a napjaink, jobban értjük egymást. (…)A babajelek használatát nem erőltettem rájuk, játékosan sajátították el.”

Eszter Ikres babajelelő mami

A babajelnyelv használata fejleszti

 • A finommotoros mozgást és a mozgáskoordinációt
 • A kommunikációs készséget
 • A tanulási képességet, a szótanulást
 • Az olvasni- és írni tanulást a későbbiekben
 • A kommunikáció hatékonyságát a kétnyelvű családokban
 • A szókincset – a jelölő babák sokkal választékosabban kezdenek beszélni
 • A kreativitást (sok baba talál ki saját jeleket)

Csoportos Babajelnyelv tanfolyamok Veszprém megyében, Székesfehérváron és Budapesten

 • Székesfehérvár ( előreláthatólag márciusban)

  Helyszin: LISZI Székesfehérvár, Budai út 64. Székesfehérváron 5 héten át minden hétfő délelőtt 10:00-11:00-ig tartanak a foglalkozások. A tanfolyamok minimum 8 fő jelentkezésével indulnak el.

 • Balatonalmádi ( Előreláthatólag novemberben)

  Balatonalmádiban 5 héten át minden pénteken 10:00-11:00-ig tartanak a foglalkozások.
  Cím:  Balatonalmádi, Baross Gábor utca 32.
  Balatonalmádiban minimum 5 fő jelentkezésével indul a tanfolyam.

 • Veszprém ( Előreláthatólag decemberben)

  Küldd el a jelentkezési szándékodat fent látható emailcímre, hogy mihamarabb leszervezhessem a tanfolyam indulásának időpontját. Veszprémben 5 héten át minden pénteken 10:00-11:00-ig tartanak a foglalkozások.
  Helyszin:  Agóra
  Veszprémben minimum 8 fő jelentkezésével indul a tanfolyam.

 • Balatonfüred

  Időpont: 2020.10.09. péntek 10:00-11:00
  Helyszin: Lipták Gábor Városi Könyvtár
  Balatonfüred, Kossuth L. u. 35.

  Balatonfüreden 5 héten át minden péntek délelőtt 10:00-11:00-ig tartanak a foglalkozások. A tanfolyamok minimum 8 fő jelentkezésével indulnak el.

 • Budapest ( Szervezés alatt)

 • Keszthely 

  Időpont: 2020.10.12. hétfő 10:00-11:00
  Helyszin: Nap-Hold Egyesület
  Keszthely, Kertváros Mély út 11/A

  Keszthelyen 5 héten át minden hétfő délelőtt 10:00-11:00-ig tartanak a foglalkozások. A tanfolyamok minimum 9 fő jelentkezésével indulnak el.

Mit tartalmaz és mennyibe kerül a Csoportos Babajelnyelv Oktatás?

Fizl Kata vagyok a Babajelnyelv program megálmodója! Velem fogsz találkozni 5  héten keresztül találkozunk heti egy alkalommal délelött 10:00-11:00-ig.

Hat hónapos hozzáférést az  Online Otthoni Segédlethez, mely az alábbiakat tartalmazza:

 • 406 szavas, kategóriák szerint rendezett videójelszótárt Pl: Ételek jelei, állatok jelei, biztonsági jelek stb..
 • 200 db nyomtatható babajelrajz kategóriák szerint rendezve, ami segít a tanulásban.
 • 20 Babajelnyelv utókövető levél, mely a babajelelő fejlődésedet segíti 20 héten keresztül
 •  Belépő az exkluzív Facebook-csoportba, ahol megbeszélhetitek tapasztalataitokat a többi babajelelő anyukával és Fizl Kata babajelnyelv-oktatóval.
 •  58 babajelelős dal és mondóka videói.
 •  Babajelelős oktatóvideók, amik segítenek a mindennapi szituációkban gyakorolni a jeleket

19 000 Ft

Itt bele kukkanthatsz az Online Otthoni Segédletbe!

Online babajelnyelv szótár

 

Babajeltanulós oktatóvidók

!

Babajelelős dalok és mondókák

 

Kinyomtatható Babajelrajzok

A Csoportos Babajelnyelv Oktatásra való regisztráció menete:

 1. Az alábbi űrlapot töltsd ki és klikkelj a jelentkezem gombra.
 2. Jelentkezés után emailen tájékoztatlak a regisztrációd sikerességéről. A tanfolyam pontos indulása függ a létszám meglététől (8 Fő), így erről is időben tájékoztatlak.
 3. A tanfolyam indulásának első napján kell kifizetni a díjat.
 4. A választott tanulási segédletet az első óra után megkapod,hogy minél hamarabb elmerülhess a babajelnyelv világában.

Mi azért kezdtünk járni, mert szerettük volna megtanulni a babajelelést. A foglalkozások mindig pozitív megerősítést adtak. A lelkesedésed Kata mindig magával ragadott. Eliza is szerette a légkört ami nálad volt (…) Nagyon tetszett hogy sok játékot, mesekönyvet, buborékfújót használtál amivel a kicsik figyelmét fenn tudtad tartani s számomra a csúcsfoglalkozás, amikor a természet jeleit kint tanulhattuk. Nagyon jó volt, hogy mindig ismétléssel kezdtünk s az éneklés jeleléssel sem maradhatott ki .Mindig figyeltél ránk a gyerekek jelzéseire és bátran elmondhattuk mit érzünk és hol tartunk.

Zsuzsi Eignerné Pálffy

„Nem fog a babám később kezdeni beszélni, ha már tud jelelni?”

Nem, épp ellenkezőleg: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a babajelelés elősegíti a kommunikációs szándékot, így inkább segíti a gyermek nyelvi készségének fejéődését , sőt sok esetben a baba első szavai azok, amiknek a jelét is ismeri már.

„A babajelnyelv ugyanaz, mint a siketek által használt jelnyelv?”

A babajelek nagy része szinte teljes egészében megegyezik a siket magyar jelnyelv elemeivel, annak egyszerűsített, „babákra szabott” változata.Ugyanakkor természetesen a babajelnyelv csak a legegyszerűbb szavakat tartalmazza, bonyolult nyelvtani szabályok és kifejezések nélkül.

„A babajeleléssel egyértelműen összefügg kislányom beszédfejlődése. Egyrészt korán kezdte, másrészt az első szavai az elsőként jelelt kifejezések lettek. Még egy megfigyelés, ami biztos összefügg a jeleléssel, hogy a kézmozdulatai, finom-motoros képességei jól fejlődnek: egészen precízen fog vagy vesz fel apró/guruló dolgokat, és pl. ügyesen tartja a ceruzát is (azt azért még nem szabályosan, de firkálni már tud :)). Egyre több dolgot mutat és mond, a kedvencem a kutya, ahogy vadul ütögeti a lábát, és közben ugat is. És az első mondata, ami biztos a jelelés miatt hangzott el ilyen korán, 1 éves kora előtt: “Anya, inni!”

Somogyi Eszter

Tudtad-e?

Ahogy létezik angol, német, magyar nyelv, úgy a jelnyelv sem egységes: minden régiónak megvannak a saját jelei, sőt, még nyelvjárásokat is megkülönböztetünk a jelnyelven belül. A legtöbb babajelnyelv tanfolyam az amerikai jeleket használja, amik eltérnek a magyar gesztusoktól. A Csoportos Babajelnyelv Oktatás során a magyar jeleket tanulhatod meg,!

A babának is ott kell lennie a tanfolyamon?

Nem kötelező, de nyugodtan magaddal hozhatod; valószínűleg a többi anyuka is babával érkezik. Lesznek játékok és elfoglaltságok, így a babák sem fognak unatkozni! Az oktatás során csak az anyukáknak tanítom a babajeleket, de azért a babákra is odafigyelünk és ők is figyelnek ránk; a korábbi tapasztalatok alapján a babák már a 3-4. alkalom után maguktól elkezdik mutatni az anyukáktól látott jeleket.Meg fogsz lepődni, mennyi mindent jegyez meg külön tanulás nélkül is!

„A gyermekem apukája is eljöhet a tanfolyamra? Plusz költséggel jár?”

Szeretettel várom az óráimra az édesapákat, sőt a nagyszülőket is! Nincs plusz költsége. Ha esetleg mégsem tudnának részt venni az órán, akkor sincs veszve semmi, hiszen az  Online Otthoni Segédletet úgy állítottam össze, hogy ők se maradjanak le a fontos dolgokról. így otthon is be tudod őket vonni a babajelek világába

„Ez klassz! Szeretném, ha jobban megértenénk egymást gyermekemmel. Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamra?”

  

Jelentkezem a Csoportos Babajelnyelv tanfolyamra!

 

.
Share This