06203285331 info@babajelnyelv.hu
Rozi és a babajelelés

További inspiráló történetek babajelelő szülők tollából!

” Óriási öröm látni, hogy Ádi ennyit babajelel és “beszél”. Most már tudja tudatni velünk mit szeretne, hova szeretne menni…Néha már jó lenne egy kis csend.. bocsánat:-))

“Szánkózni próbáltunk, mutatta a félek jelét. Inkább húzta-tolta a szánkót.”

“Ádám elkezdte használni a “fél” jelét. Lufit fújtunk fel és elengedtük. A hangjától félt, ahogy ereszt le a lufi.
De persze azért folyamatosan kéri, a “még” jelével, hogy újra fújjuk fel neki “


Réka, a 18 hónapos Ádám anyukája

“Olyan jó látni,hogy Kamilla nem csak mutogat a tárgyakra, (mint ahogy tegnap a rendelőben láttam egy kisgyereknél) hanem meg is tudja mutatni jelelve, hogy mire gondol, mi az ami épp érdekli.
Ez mindkettőnknek nagyon Jó érzés!”

 
” Volt egy kis egynapos nátha a minap. Szipogott, folyt az orra, gondoltam, szívjuk ki. Nagyon sírt, jobban, mint szokott, és a közérzete is pocsék volt, hát lázat mértem. Semmi, csak egy kis hőemelkedés. Na, azért még nem kap gyógyszert, hisz nem fáj semmi, csak biztos az zavarja, hogy tele az orra.
Aztán jön Apa, és mondja, hogy Kamilla jelelte, hogy “fáj”, és mutatott az orrára. Szegénykémnek az orrnyálkahártyája lehetett begyulladva, azért folyt az orra, mi meg még porszívózgattuk is.
Hát akkor mégis kapott egy kis fájdalom csillapítót, és negyed óra múlva már szaladgált is.
Közben tömtünk bele jó sok vitamint, és másnapra már nyoma sem volt az orrfolyásnak.”

Hihetetlen jó dolog ez az egész babajelelés. Tegnap este kislányom hasra esett a szőnyegen. Nem esett nagyot, de nagyon sírt. Kérdem, “mi a baj kincsem? Már nagyon fáradt vagy, azért sírsz ugye?”
Mire mutatja a “fáj” jelét, és mutat a szájára. Nézem, hát látom, hogy vérzik picit a szája belül, mert elharapta.
Azóta jeleli a “fáj” jelét is.”

” Nálunk itthon állandóan szól valami zene. Mi már szinte meg sem halljuk, de Kamillának -aki minden nap tanul valami új szavat, kifejezést- még nagyon is érdekes. A minap is épp reggeliztünk, amikor Kamilla hirtelen hevesen jelelni kezdte, hogy “fúj a szél”. Mivel szép, napsütéses reggel volt, találgatni kezdtünk, vajon mit hallott, amit szélsüvítésnek gondolt. Mondtuk neki, hogy “nem a szél fúj, hanem a mosogató gép zúg”, de rázta a fejét, és csak jelelte. Aztán meg azt, hogy “ének”. Mivel az esti fürdetésénél szokta ezt jelelni, és azt jelenti, hogy énekeljek neki, így még mindig nem esett le a dolog, kérdeztem is, hogy mit szeretne, mit énekeljek. Szegény, erre már megint nem tudott mit “mondani”, hát evett tovább, de mikor a dal odaért, hogy “—óó Mary, keletről fúj a szél…”, akkor heves mutogatásba kezdett. Na kábé itt esett le, hogy kis Kamillánk “énekelgetett” a maga módján, mi meg azonnal le akartuk reagálni, meg ki akartuk javítani, meg beledumálni… Pedig néha nem kell reagálni, csak hagyni, hadd mondja. Mi felnőttek is szoktunk néha “csak úgy” beszélni, dudorászni magunkban, és ezek szerint a babák is.”

Anita, Kamilla anyukája

 

Tegnap a fürdést jelelve adta tudtomra, hogy itt az ideje. Szaladt is a fürdőszoba felê, a sötét előtt megtorpant és jelelte a lámpát!”
Anikó, a  15 hónapos Barnuska anyukája

 

” Ma Dominik megint elkápráztatott. Délután sétálni voltunk, láttunk pár varjat, amint csipegetnek, szálldosnak ide-oda. Láttunk szirénázó mentőautót, beugrottunk a Brendonba, és amíg én néztem a játékokat, adtam neki egy olyan nyomogatós tanuló kutyust. Aztán láttunk az utcán igazi kutyust is. Amikor este megjött a férjem, gondoltam elmeséljük neki, hogy merre jártunk, de nem gondoltam, hogy Dominik is besegít, de persze azért kérdeztem tőle, hogy miket láttunk. Erre ő mutatta a madár jelét, majd mondta hogy kár. Aztán a Brendonos kutyust is egyértelműen tudatta velünk. Hihetetlen, hogy még egy éves sincs, és már így emlékszik dolgokra és elmeséli!
Anna, a 11 és fél hónapos Dominik anyukája

 

“Szinte naponta jönnek az újabb babajelek! Hihetetlen!
Anna, a 11,5 hónapos Dominik anyukája

 “Rozi 20 hónapos, már mond szavakat, de napi szinten használ jeleket is.

Decemberben benyaltunk egy ronda hányós-fosós vírust és egészen konkrétan életmentő volt, hogy jelelve tudott inni kérni! És két nap nemevés után az első étel, amit kért és meg is evett a joghurt volt, amit szintén jelelve kért!

Nagyon hálásak vagyunk Fizl Katának, hogy kitartásra biztatott minket, így a mai napig használjuk a babajeleket.”

 

 

 

” 10 hónapos kisfiam a nyár folyamán többször kért tőlem vizet az “inni” babajel segítségével, mint ahányszor én magamtól megkínáltam volna. Nagyon nagy segítség volt ez nekem, hogy tudta velem közölni, hogy szomjas”
Dia, Bulcsú anyukája

” Képzeld van most ez az amcsi gyakorlat. Rengeteg helikopter repked Márkó felett. Mindig kirohanunk és megnézzük őket. Közben mutatom a helikopter jelét. Párszor már Buli is mutatta. Tegnap néztük a híradót és rendőrségi helikoptert mutattak benne. Buli pedig mutatta a jelét. Én nem gondoltam volna, hogy így tv-n keresztül is felismeri. Hogy tudja, mi az. Hogy képes erre. A Gábor is és én is rádöbbentünk, hogy alábecsültük a gyerekünket…látja és érti a körülötte lévő világot, össze tudja kapcsolni a valóságban és a tv-ben látott dolgokat… csak nem tudja elmondani…ha nem lenne a jelnyelv akkor ezzel az élménnyel és felismeréssel kevesebbek lennénk ☺ “
Dia, a 12 hónapos Bulcsú anyukája

“Délután uzsonnára mindig gyümölcsöt szoktam adni a kislányomnak. Meglepő módon határozottan mutatta nekem, hogy tojást szeretne enni. Nagyon örült neki, amikor odaadtam és fel is falta az egészet:-)
Megint beigazolódott a babajelelés hasznossága.”
Kati a  16 hónapos Iza anyukája

” Használjuk a babajeleket!  Már a köszönöm-öt is kezdi megjegyezni! Tegnap este kért kekszet. De mutatta a játszani és a szeretlek jeleket.  Ja, és a sajt is előkerült reggelinél. Szóval, zseni a gyerekem:-)
A párom is és a nagyobb lányom is gyakorolják!!!!
A testvére oltárira élvezi:)
Éééés: ma is mondott új szót! Tádámmm! Erre eddig több napot vagy hetet kellett várni. Most meg minden napra újabb szavak jutnak!!!!!
Megköszönte az innivalót!!!! Gyakorolja a bocsánatot!(elég sűrűn kell, mert gyepálja a nagyobbat…) Hintában mutatja, hogy mit akar. A még-et is használja!”
Dóri
2 éves Hanna anyukája

 

 

Meghallgatod vagy megvárod, amíg megtanul beszélni?
Tanulj velem babajelelést, és végig fogom  a kezed a babajelelő utad során az online, otthoni segédlet anyagommal!

 

Jelentkezem a csoportos Babajelnyelv tanfolyamra!

csoportos Babajelnyelv tanfolyamok

Jelentkezem az 5 hetes csoportos Babajelnyelv tanfolyamra!
Veszprém: Előreláthatólag decemberben
Balatonfüred: 2020.10. 09. péntekenként
Balatonalmádi: Szervezés alatt
Székesfehérvár: 2021. március
Budapest: Szervezés alatt
Keszthely: 2020.10.12. hétfőnként

Jelentkezem az Online Babajelnyelv tanfolyamra!

Jelentkezem az Online Babajelnyelv tanfolyamra!

Jelentkezem a magán Babajelnyelv tanfolyamra!

Jelentkezem a magán Babajelnyelv tanfolyamra!

Rádióinterjú a babajelelésről, ahova babajelelő anyukák is elkisértek!

Ingyenes babajelnyelv bemutató előadás

Ingyenes babajelnyelv bemutató előadás

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Share This