Egyéb

kategória

Babajelelő szülők mondták 2.

Írta: Fizl Kata

február 17, 2016

További inspiráló történetek babajelelő szülők tollából!

” Óriási öröm látni, hogy Ádi ennyit babajelel és “beszél”. Most már tudja tudatni velünk mit szeretne, hova szeretne menni…Néha már jó lenne egy kis csend.. bocsánat:-))

“Szánkózni próbáltunk, mutatta a félek jelét. Inkább húzta-tolta a szánkót.”

“Ádám elkezdte használni a “fél” jelét. Lufit fújtunk fel és elengedtük. A hangjától félt, ahogy ereszt le a lufi.
De persze azért folyamatosan kéri, a “még” jelével, hogy újra fújjuk fel neki “
Réka, a 18 hónapos Ádám anyukája

 

“Olyan jó látni,hogy Kamilla nem csak mutogat a tárgyakra, (mint ahogy tegnap a rendelőben láttam egy kisgyereknél) hanem meg is tudja mutatni jelelve, hogy mire gondol, mi az ami épp érdekli.
Ez mindkettőnknek nagyon Jó érzés!”

” Volt egy kis egynapos nátha a minap. Szipogott, folyt az orra, gondoltam, szívjuk ki. Nagyon sírt, jobban, mint szokott, és a közérzete is pocsék volt, hát lázat mértem. Semmi, csak egy kis hőemelkedés. Na, azért még nem kap gyógyszert, hisz nem fáj semmi, csak biztos az zavarja, hogy tele az orra.
Aztán jön Apa, és mondja, hogy Kamilla jelelte, hogy “fáj”, és mutatott az orrára. Szegénykémnek az orrnyálkahártyája lehetett begyulladva, azért folyt az orra, mi meg még porszívózgattuk is.
Hát akkor mégis kapott egy kis fájdalom csillapítót, és negyed óra múlva már szaladgált is.
Közben tömtünk bele jó sok vitamint, és másnapra már nyoma sem volt az orrfolyásnak.”

Hihetetlen jó dolog ez az egész babajelelés. Tegnap este kislányom hasra esett a szőnyegen. Nem esett nagyot, de nagyon sírt. Kérdem, “mi a baj kincsem? Már nagyon fáradt vagy, azért sírsz ugye?”
Mire mutatja a “fáj” jelét, és mutat a szájára. Nézem, hát látom, hogy vérzik picit a szája belül, mert elharapta.
Azóta jeleli a “fáj” jelét is.”

” Nálunk itthon állandóan szól valami zene. Mi már szinte meg sem halljuk, de Kamillának -aki minden nap tanul valami új szavat, kifejezést- még nagyon is érdekes. A minap is épp reggeliztünk, amikor Kamilla hirtelen hevesen jelelni kezdte, hogy “fúj a szél”. Mivel szép, napsütéses reggel volt, találgatni kezdtünk, vajon mit hallott, amit szélsüvítésnek gondolt. Mondtuk neki, hogy “nem a szél fúj, hanem a mosogató gép zúg”, de rázta a fejét, és csak jelelte. Aztán meg azt, hogy “ének”. Mivel az esti fürdetésénél szokta ezt jelelni, és azt jelenti, hogy énekeljek neki, így még mindig nem esett le a dolog, kérdeztem is, hogy mit szeretne, mit énekeljek. Szegény, erre már megint nem tudott mit “mondani”, hát evett tovább, de mikor a dal odaért, hogy “—óó Mary, keletről fúj a szél…”, akkor heves mutogatásba kezdett. Na kábé itt esett le, hogy kis Kamillánk “énekelgetett” a maga módján, mi meg azonnal le akartuk reagálni, meg ki akartuk javítani, meg beledumálni… Pedig néha nem kell reagálni, csak hagyni, hadd mondja. Mi felnőttek is szoktunk néha “csak úgy” beszélni, dudorászni magunkban, és ezek szerint a babák is.”

Anita, Kamilla anyukája

 

Tegnap a fürdést jelelve adta tudtomra, hogy itt az ideje. Szaladt is a fürdőszoba felê, a sötét előtt megtorpant és jelelte a lámpát!”
Anikó, a  15 hónapos Barnuska anyukája

 

” Ma Dominik megint elkápráztatott. Délután sétálni voltunk, láttunk pár varjat, amint csipegetnek, szálldosnak ide-oda. Láttunk szirénázó mentőautót, beugrottunk a Brendonba, és amíg én néztem a játékokat, adtam neki egy olyan nyomogatós tanuló kutyust. Aztán láttunk az utcán igazi kutyust is. Amikor este megjött a férjem, gondoltam elmeséljük neki, hogy merre jártunk, de nem gondoltam, hogy Dominik is besegít, de persze azért kérdeztem tőle, hogy miket láttunk. Erre ő mutatta a madár jelét, majd mondta hogy kár. Aztán a Brendonos kutyust is egyértelműen tudatta velünk. Hihetetlen, hogy még egy éves sincs, és már így emlékszik dolgokra és elmeséli!
Anna, a 11 és fél hónapos Dominik anyukája

 

“Szinte naponta jönnek az újabb babajelek! Hihetetlen!
Anna, a 11,5 hónapos Dominik anyukája

 

 “Rozi 20 hónapos, már mond szavakat, de napi szinten használ jeleket is.

Decemberben benyaltunk egy ronda hányós-fosós vírust és egészen konkrétan életmentő volt, hogy jelelve tudott inni kérni! És két nap nemevés után az első étel, amit kért és meg is evett a joghurt volt, amit szintén jelelve kért!

Nagyon hálásak vagyunk Fizl Katának, hogy kitartásra biztatott minket, így a mai napig használjuk a babajeleket.”

 

 

 

” 10 hónapos kisfiam a nyár folyamán többször kért tőlem vizet az “inni” babajel segítségével, mint ahányszor én magamtól megkínáltam volna. Nagyon nagy segítség volt ez nekem, hogy tudta velem közölni, hogy szomjas”
Dia, Bulcsú anyukája

” Képzeld van most ez az amcsi gyakorlat. Rengeteg helikopter repked Márkó felett. Mindig kirohanunk és megnézzük őket. Közben mutatom a helikopter jelét. Párszor már Buli is mutatta. Tegnap néztük a híradót és rendőrségi helikoptert mutattak benne. Buli pedig mutatta a jelét. Én nem gondoltam volna, hogy így tv-n keresztül is felismeri. Hogy tudja, mi az. Hogy képes erre. A Gábor is és én is rádöbbentünk, hogy alábecsültük a gyerekünket…látja és érti a körülötte lévő világot, össze tudja kapcsolni a valóságban és a tv-ben látott dolgokat… csak nem tudja elmondani…ha nem lenne a jelnyelv akkor ezzel az élménnyel és felismeréssel kevesebbek lennénk ☺ “
Dia, a 12 hónapos Bulcsú anyukája

“Délután uzsonnára mindig gyümölcsöt szoktam adni a kislányomnak. Meglepő módon határozottan mutatta nekem, hogy tojást szeretne enni. Nagyon örült neki, amikor odaadtam és fel is falta az egészet:-)
Megint beigazolódott a babajelelés hasznossága.”
Kati a  16 hónapos Iza anyukája

” Használjuk a babajeleket!  Már a köszönöm-öt is kezdi megjegyezni! Tegnap este kért kekszet. De mutatta a játszani és a szeretlek jeleket.  Ja, és a sajt is előkerült reggelinél. Szóval, zseni a gyerekem:-)
A párom is és a nagyobb lányom is gyakorolják!!!!
A testvére oltárira élvezi:)
Éééés: ma is mondott új szót! Tádámmm! Erre eddig több napot vagy hetet kellett várni. Most meg minden napra újabb szavak jutnak!!!!!
Megköszönte az innivalót!!!! Gyakorolja a bocsánatot!(elég sűrűn kell, mert gyepálja a nagyobbat…) Hintában mutatja, hogy mit akar. A még-et is használja!”
Dóri
2 éves Hanna anyukája

 

 

Meghallgatod vagy megvárod, amíg megtanul beszélni?
Tanulj velem babajelelést, és végig fogom  a kezed a babajelelő utad során az online, otthoni segédlet anyagommal!

 

Babajelelő szülők mondták 1.

Néhány történet babajelelő szülők tollából " Volt rá példa, hogy konkrétan a jelelés segített...

A baba, a babajelek és a beszédfejlődés

A babajelelés gátolja a beszédfejlődést? Mind a módszert alkalmazó, támogató, mind az azt...

A babajelek és a bennrekedt mondanivaló

A bennrekedt mondanivaló Meglátásom szerint a  válaszkész szülővel is előfordulhat, hogy kevésbé...

Saját jeleket kreálnak a babák, közlendőik megkönnyítése céljából

Gesztusok Azok a babák is kézjelekkel kommunikálnak, akikkel nem babajelelnek a szüleik. A babák...

Miért hidd el nekem, amit mondok?

  Miért hidd el nekem, amit mondok?   Közel 10 éves tapasztalattal rendelkezem a...

Siket családba született, halló babák korai kommunikációja.

Siket családban jelelő baba Nemrég egy siket apuka mesélte nekem, hogy a halló kislánya egyik...

Milyen egy babajelnyelv tanfolyam?

A babajelnyelv tanfolyamokat hétköznap délelőttönként szoktam tartani, ahova többnyire anyukák jönnek el a kisbabáikkal, ám nagy örömömre egyre több apuka és nagyszülő és nagyobb testvér is részt vesz a foglalkozásokon.
A babajelnyelv tanfolyam 60 perces, mely 5 héten keresztül heti egy alkalommal, mindig ugyanazon a napon van megtartva.

A magyar jelnyelv népszerűsítése babajeleléssel!

A magyar jelnyelv népszerűsítése a babajeleken keresztül A babajeleléssel - mellyel a kisbabák...

Miről babajelel a kisbabád veled?

A kisbabák 8- 9 hónapos korukra már sokkal aktívabban kommunikálnak, hiszen  sok mindent értenek a...

Miért jó babajelelni?

10 ok, amiért jó babajelelni egy jelelő baba szemszögéből Anya és Apa  jobban megért engem az első...
.

Hasonló bejegyzések

Miért hidd el nekem, amit mondok?

Miért hidd el nekem, amit mondok?

  Miért hidd el nekem, amit mondok?   Közel 10 éves tapasztalattal rendelkezem a babajelelés terén. A saját gyermekeimmel babajeleltünk, valamint több száz család gyermeke kezdett el babajelelni a módszerem mentén Veszprém és Fejér megyében valamint...

Apa és a babajelek

Apa és a babajelek

 Apák és a babajelek Az apák az elmúlt évtizedekhez viszonyítva egyre jobban bevonódnak a gyermekük gondozásba.  Magyarországon többnyire az anyák vannak otthon a GYES alatt, igy az anyának több alkalma van  a nap folyamán az ösztönös válaszkészségével reagálni a...

Online Otthoni Segédlet

Online Otthoni Segédlet

Az Online Otthoni Segédlettel a kezedet  fogva végigvezetlek a babajelelés izgalmas útján! 2015-ben az Online Otthoni Segédletet azért hoztam létre, hogy a Babajelnyelv óráimra járó hallgatóim korlátlanul hozzáférhessenek a Babajelnyelv tanfolyamon elhangzott...

Hogy néz ki a csoportos tanfolyam?

 

A Csoportos Babajelnyelv Oktatás egy 5 hetes, heti 1 órás élő tanfolyam.  Itt közösen tanulhatod meg a babajelnyelv alapjait és módszertanát.

A tanfolyam órái minden héten ugyanabban az időpontban vannak, így könnyű beépíteni a napi- és hetirendbe.

Az órára magaddal hozhatod – sőt, hozd is magaddal! – babádat; nem kell bébiszittert keresned.

Tanulás közben sokat játszunk, éneklünk, mondókázunk és ez a gyerekeket is leköti.

A legtöbben a tanfolyam vége után is tartják a kapcsolatot egymással, akár élőben, akár a zárt, exkluzív Facebook csoportunkban, ahol bármikor megoszthatják egymással tapasztalataikat, történeteiket.

Hogy néz ki az online tanfolyam?

Az Online Babajelnyelv tanfolyam egy interaktív oktatás videochaten vagy Skype-on keresztül, heti egyszer 60 percben 5 héten át. 

A kezedet fogva lépésről-lépésre vezetlek, az alapoktól a haladó szintig oktatóvideókkal, jelvideókkal, videóklippekkel, nyomtatható tanulókártyákkal, segédletekkel,

A Skype órákat rugalmasan tartom, így akár délután, sőt este is tanulhattok. A párodat is bevonhatod, hogy együtt mihamarabb belevessétek magatokat a kisbabátokkal való hatékony jelelésbe.

N

A regisztráció menete:

 1. Az alábbi űrlapot töltsd ki és klikkelj a jelentkezem gombra.
 2. Jelentkezés után emailen tájékoztatlak a regisztrációd sikerességéről. A tanfolyam pontos indulása függ a létszám meglététől (8 Fő), így erről is időben tájékoztatlak.
 3. A tanfolyam indulásának első napján kell kifizetni a díjat.
 4. A hozzáférést az Online Otthoni Segédelthez az első óra után megkapod.
 5. Leletöltheted az ajándék Képes Babalapozgatót. A kiállított számlát az űrlapon megadott emailcímre küldöm.

Mi van az árban?

 

 • Öt  60 perces személyes, csoportos foglalkozás, ahova díjmentesen kísérő is jöhet,
 • 4 db ingyenesen letölthető Babajelnyelv képes babalapozgató melyek címei: „Baba játékai” „Állatok” „Járművek” Ételek”
 • otthon is használható online segédletet, melyet okostelefonon és tableten is elérhetsz (belépés a menüsorban lévő linken)
  • Találsz benne egy 406 szavas ABC szerint rendezett videójelszótárat,
  • 205 darab nyomtatható babajelrajzot,
  • babajelelős videóklipeket és
  • oktatóvideókat, ami segít a leggyakoribb jelek villámgyors visszaidézésében, valamint
 • egy belépőt exkluzív Facebook csoportunkba, ahol megbeszélhetitek tapasztalataitokat a többi babajelelő anyukával és Fizl Kata babajelnyelv oktatóval.

 19 000 Ft

.
N

A regisztráció menete:

 1. Az alábbi űrlapot töltsd ki és klikkelj a jelentkezem gombra
 2.  Jelentkezés után emailen tájékoztatlak a jelentkezésed sikeréről.
 3. A kapott  email tartalmazni fogja az utalási adatokat.
 4. A befizetésed megérkezése után leegyeztetjük az első óránk időpontját.
 5. Az első óránk után elküldöm neked az  Online Babajelnyelv tanfolyami felületéhez a  hozzáférési adatokat, azaz a felhasználónevet és jelszót.
  Leletöltheted az ajándék Képes Babalapozgatót.
 6. A kiállított számlát az űrlapon megadott emailcímre küldöm.

Mi van az árban?

 

 • 5 héten át heti egy alkalommal 60 percen át személyesen, rátok és a gyemeketek érdeklődésére fókuszálva bevezetlek titeket a babajelelés izgalmas világába.
 • 4 db ingyenesen letölthető Babajelnyelv Képes babalapozgató melyek címei: „Baba játékai” „Állatok” „Járművek” Ételek”
 • A tanfolyami felületen hozzáférhetesz a 406 szavas ABC szerint rendezett videójelszótárhoz, mely témaköörnként szűrhető. Pl: Ételek jelei, állatok jelei stb..
 • 205 darab nyomtatható tanulókártya
 • 56 babajelelős videóklipeket
 • egy belépőt exkluzív Facebook csoportba, ahol megbeszélhetitek tapasztalataitokat a többi babajelelő anyukával és Fizl Kata babajelnyelv oktatóval.

 

 

 23 000 Ft

.