Vélemények

Sokat gondolkodtam azon, hogy ide beemeljem azt a rengeteg pozitív és számomra megerősítő visszajelzést, amit eddig kaptam tőletek.
Végül úgy döntöttem, hogy ezt az oldalt meghagyom nektek, akik nálam tanultok babajelelést. Szerkesszétek ti ezt az oldalt, hiszen a véleményt is ti írjátok.

 

 

13 thoughts on “Vélemények

 1. A babajelnyelv egy csodalatos adomany. Kislanyom 13 honapos koraban jelelt vissza elöször, es azota egyertelmüen ki tudja fejezni vele vagyait, gondolatait, hogy miert sir, hogy mit hall, hogy mit enne es mivel ketnyelvü gyermek, igy öszekötönyelvkent is tökeletes. Nemreg elkezdett szavakat kimondani, szokincse a meglevö jelelt szavak altal mar megvan es mar hatalmas. Amit meg nem tud kiejteni, azt jeleli es igy nincs felreertes.
  Skype-on tanultuk a babajelnyelvet, mert külföldön elünk es nagyon örülök, hogy Kata ilyen lelkesedessel es türelemmel kisert minket vegig ezen az uton. Minden anyukanak ajanlani tudom a babajelnyelvet, mert nincs hiszti, nincs ‘ok nelküli’ sirdoglas es csodalatos latni, hogy mi jar egy pici baba fejeben. 🙂 Köszönjük Kata, hogy tanitvanyaid lehetünk. 🙂 Nadai Eva es Mia baba

 2. Kedves Kata!

  Az elmúlt 15 hónap lehető legjobb döntése volt, hogy Hozzád fordultunk!
  Dorka 6 hónapos volt, amikor először találkoztunk. Végtelen türelemmel, kedvességgel, sok-sok mosollyal és odafigyeléssel tanítottál a jelekre. A jelrajzok és a videószótár hihetetlen nagy segítséget jelentettek. Szinte azonnal megtanultam a jeleket, amikre szükségem volt és a dalokkal, mondókákkal rögtön be is tudtam mutatni őket 🙂

  A babajelnyelvvel egy olyan eszközt adtál a kezünkbe (az Apukája kezébe is), amivel nagyon hamar megérthettük kisbabánk jelzéseit.

  Dorci magabiztos, kiegyensúlyozott kisbaba, mert tudja, megértjük amit mondani, kérni, vagy mutatni szeretne. Nem sír, mert nincs rá szüksége – elkerülnek bennünket az erre a korra jellemző “hisztik”. Köszönöm!!! 🙂

  Sikerélménye van Babának, Anyának, Apának és a Nagyiéknak – mert minden generáció érti, mit szeretne a Kisasszony 🙂

  És még valami: büszkeséggel tölt el, amikor séta közben a beszélni még nem tudó Kicsikém szinte “hadar”, mert nem győzi mutatni a látottakat és a hallottakat (a madarat, a virágot, a katicát, a kutyust, a cicát, a fát, mégegy virágot, egy kisbabát, a bácsit, a nénit, egy kacsát a tóban, a motort, az autót, a katicát, stb.).

  Biztos vagyok benne, hogy leendő gyermekeinknek is be fogom mutatni a mára már természetessé vált jeleket, hiszen ez egy plusz kapocs közöttünk!

  Hálás köszönettel,
  Fally család

 3. Kata olyan jellem, aki a maximumot beleadja, és lelkesen, teljes beleéléssel teszi, amit csinál. Rengeteg segítséget és jótanácsot kaptunk tőle, minden beszélgetés vagy levélváltás után újabb lelkesedéssel folytatva a jelelést.
  Az előttem véleményt írókat csak annyival egészíteném ki, hogy ez nem csak egy páratlan kommunikációs eszköz a még beszélni nem tudó babánkkal, hanem egy plusz móka is a családnak. Játékosan fedezi fel vele a világot a pici, de a szülőknek sem kell görcsösen magolva tanulni a jeleket. A babajelek egyébként elég könnyen tanulhatóak, és a videó jelszótár is logikusan, gyorsan használható, minden jelet röviden meg is magyaráz Kata, amivel még könnyebben megjegyezhető.
  A napokban mellettem aludt a babakocsiban Erik, közben a párommal viccesen jelelve beszélgettünk az ablakon át, hogy fel ne ébresszük a hangos beszéddel. 🙂
  Ezúton szeretném Neked megköszönni Kata a türelmedet, és a rengeteg segítséget, amit kaptunk tőled!

 4. Nagy lelkesedéssel és egy 6 hónapos babával kezdtük el a jelelést tanulni. Pozitív példák sora erősített meg abban,hogy érdemes energiát fektetni bele.Kis barátnénkkal karöltve érkeztünk Katához,aki nagy lendülettel,lelkesedéssel tanitgatott minket. Két nagylányom és az apuka is nagyon pozitívan állt hozzánk, ők is tanulgatják és használgatják a jeleket.Számomra élvezet volt a háttér anyagba belemélyedni,valami fantasztikus munka van mögötte. Rendszeresen nézzük és használjuk a kinyomtatott kártyákat,mely szem elé a konyha szekrényre ragasztottam.Most tanulgatom a mondókás videókat jelelni,nagyon jó móka még nekem is:) Eliza amikor beszélünk hozzá ,nemcsak mi itthon,hanem Kata is,akkor már a kezünket is nézi:). A múltkor elmentünk Kata előadására a klubba és amikor a leggyakrabban használt jeleknél a kutyáról volt szó,Eliza az érdeklődő mamáknak bemutatta mi is az. Kell ennél több egy mamának és jóleső dicséret a babának? Nagyon köszönöm Kata a lehetőséget és gratulálok,rengeteget dolgoztál vele, de megérte. Eliza és Zsuzsi

 5. Feleségem egyszer munkából hazajövet azzal fogadott,hogy megtanuljuk Elizával a babajeleket.Izgatottam vártam,hogy a kicsi Eliza hogyan fogja mutatni mit is szeretne.Egyre jobban kezdtem figyelni a jelzéseire.Nagyon megörültem amikor észrevettem a még jelét aztán amikor együtt néztünk kutyust a tévében spontán mutatta nekem.Feleségem nekem is mutatja a jeleket mit mikor kell mutatni,hát azért van hogy sikerül is összehozni.Van még mit tanulni.Kívánom minden apukának ilyen élményben legyen része és köszönjük, hogy van lehetőségünk megismerni:) és használni a babjeleket.

 6. 15 hónapos Iza reggel felkel.
  -Kutyus?-kérdezi elsőként.
  -Elment Apával dolgozni-felelem.
  -Autóval-fűzi hozzá Iza.
  -És Zsombi?- testvérét keresve kérdezi.
  -Ő még alszik.-válaszolom.
  Látom, hogy örömet okozott számára, hogy ezt meg tudtuk “beszélni”. A jelelés egy újabb út közöttünk, tovább mélyíti, színesíti kapcsolatunkat. Köszönjük Neked, Kata, hogy sosem fogyó lelkesedéseddel tanítottál mindkettőnket. Sőt igazából hármunkat, mert 3 éves kisfiam lett csapatunk tanársegédje. Borzasztó büszkén magyarázza már ő is a jeleket kishúgának.
  Iza még kis ügyetlen, de határozott kézjeleit látni nagyon megindító, érdekes. Jó érzéssel tölt el, hogy egyre többször tudom, mit szeretne, mit látott, mire gondol, sőt miről álmodik. Előfordult már ugyanis, hogy még álmában is a kutya jelét mutatva “magyarázott”.
  Biztosan sokféle módon lehet babajelelést tanulni, hiszen számos könyv, internetes anyag van már a témában, de ez a valóban szívből jövő, élő, gyakorlati tanácsokkal, dalokkal tűzdelt ismeret, amit Kata átadott, nem pótolható semmilyen babajelnyelv-szótárral.
  Dani Katalin

 7. Kedves Gyakorlott és Új Babajelelők!
  Kisfiammal a most 1 éves Bálinttal a június közepén Veszprémben befejeződött csoport tagjai voltunk. Az itt szerzett élményeinket szeretném megosztani veletek.
  A babajelelős szerda délelőttök üde színfoltjai voltak a babázós hétköznapjainknak. Az egyik motiváló erőt Kata tudása, biztatása és kifogyhatatlan lelkesedése jelentette. Nagy felkészültségét bizonyítja, hogy a babajelelésen túl minden alkalommal hallottam valami újat pszichológiából, mozgásfejlődésből, kötődő nevelésből, a kommunikáció különböző formáinak összekapcsolásáról – még így a negyedik gyerek után is. A másik ösztönző erő Bálint lelkesedése volt, amivel a hasonló korúak társaságát élvezte.
  Otthon a lányaim is alig várták hétről-hétre az újabb “leckéket” és érdeklődve tanulmányozták a kinyomtatott jeleket. Szorgalmasan tanítgatják ők is Bálintkát. Kedvenceink a jelelős dalok, a nyáron minél többet szertnénk memegtanulni.
  Jó érzés volt az is, hogy Kata folyamatosan számon tartott bennünket, a levelein keresztül a foglalkozások között is velünk volt. Minden egyes feltöltött videótokat csodálattal nézek, milyen ügyesek ezek a kis emberek.
  Remélem találkozunk majd a klubfoglalkozásokon.
  Szeretettel:
  Erika és Bálint baba

 8. Sokat vaciláltam, hogy belevágjunk-e a jelelésbe, és el sem tudom mondani, hogy mennyire örülök, hogy mellette döntöttünk! A kisfiamnak nagyon sok mondanivalója van, megállás nélkül magyaráz, kér a kezecskéivel és kicsattan az örömtől, amikor látja, hogy értem, hogy mit szeretne. El sem tudom képzelni, hogy hogyan zajlanának a mindennapjaink a jelelés nélkül. Kata támogat minket folyamatosan, bármikor, bármivel fordulhatunk hozzá, lendületes személyiségével pedig nagyon jól ösztönöz. Az általa létrehozott online segédlet nagyon jól használható, hatalmas segítség. Hálásan köszönjük mindezt Kata! Dóri, Miki

 9. Mi csak szuperlatìvuszokban beszèlhetünk a babajelelős időszakunkról. Kamilla gyorsan, ès lelkesen tanulta az új szavakat, talàn mert sok mondanivalója volt. 😊 8 hónapos koràtól 7 hónapon àt gyarapìtotta a jelkincstàràt, ami hatalmas segìtsèget jelentett a mindennapokban. 1 èvesen màr mindent el tudott mondani, amit egy ennyi idős baba közölni szeretne. Pl.: kèrek enni kekszet, almàt, sajtot, cicit… stb. Vagy: ott a kutya, cica, madàr, hal…, vagy: fàj a torkom, fülem, pocakom… , àlmos, èhes, mèrges, szomorú… stb. vagyok. Ezek elèg àtlagos közlendők, de könnyebb megtanulni azt a nèhàny (esetünkben mondjuk több, mint 200 😋) jelet, mint a különböző sìràs-tipusok ès hadonàszàsok kavalkàdjàból bogaràszni ki az esetleges mondanivalót, nyakunkon az egyre türelmetlenebben nyüsszögő babàval. Nekünk maximàlisan bevàlt, a következő babànknak is meg fogjuk tanìtani. Köszönjük. 😊

 10. Szia Kata!

  Sajnálom, h vége a tanfolyamnak, olyan hamar eltelt ez a pár hét. Nagyon örülök, h úgy döntöttem benevezek erre a kurzusra. Sokat tanultunk Ákossal és úgy gondolom ez csak a jéghegy csúcsa. Egyszóval köszönöm a vidám hétfőket és a lelkesedésedet.

  Szép napot!

  Niki

  • Köszönöm!
   Szeptemberben vagy októberben indítom a játszóklubot, melyre szeretettel várlak titeket Ákossal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.